logotyp_mobilversion


Test av optimering till Volvo FM D13 480hk Euro 5

✓ 18,5% besparing
✓ Break Even efter 2,5 månader
✓ 56.500kr ex moms i nettobesparing år 1

 

Kort information om optimeringen och testet

Den senaste tiden har vi fått fler och fler förfrågningar om motorprogrammering av lastbilar. Precis som i bilar  kan vi programmera om motorn i din lastbil för en optimering av motorn. Vi får givetvis frågan, kan man verkligen spara pengar på en sådan optimering?

Med släp och full last väger ekipaget 60 ton, så med tanke på både miljö och plånbok ville kunden få ner förbrukningen, den drack på tok för mycket helt enkelt. 

Hur känns effekten i motorn nu efter omprogrammeringen?

” -Jag ville optimera fordonet för just bränsleekonomins skull, och det har AutoStable lyckats med till 100%. Jag är mer än nöjd med besparingen. Väldigt bra resultat! Det har fungerat kanon sedan uppdraget genomfördes. Motorn är mer dragvillig och lådan växlar inte lika mycket.”

” -Jag är inte annat än nöjd och rekommenderar alla åkare jag träffar att ta kontakt med er! Tack AutoStable.”

MVH / Roger Nygvist på Roger Nyqvist åkeri AB i Eskilstuna.


Resultat av optimeringen

Förbrukning
Före: cirka 6,5 liter / 10km  
Efter: cirka 5,3 liter / 10km (ibland 5,0 liter / 10km)   

Förbättring: cirka 18,5%

 

Ekonomi
Månadsbesparing: 5.900 kr / månad vid 18,5% besparing
Intjänad efter 2,5 mån. vid 18,5% förbättring

Så gick optimeringen till

1. Kunden läste om möjligheterna på internet.  

2. Kunden kontaktade oss och bokade in en optimering 

3. Sedan skickades styrenheten till oss för uppgradering.

4. Installation av en skräddarsydd & uppgraderad programvara. 


Stor skillnad mellan omprogrammering och trimboxar

Välkommen till AutoStable, kul att du hittade hit! Vi har en vision om att ta fram varje motors fulla potential, och göra det till de bästa villkoren och med den främsta tekniken. Vi tycker att du helt enkelt ska få ut mer av ditt fordon - tag kontakt idag så berättar vi gärna mer! 

Hos oss får du mer effekt och körglädje i ditt fordon, och ofta även en lägre förbrukning. Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och 24 månaders motorgaranti inkluderad*. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim, vi jobbar endast med modern motorprogrammering, med samma metod biltillverkaren använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en AutoStable Optimeringsplats nära dig, eller prata med oss för optimering på distans. 

 

Hitta till oss!

Välkommen till närmsta Optimeringsplats! Vi finns på ett gäng olika orter och vi blir flera. Klicka på kartan nedan och kolla var du kan hitta din närmsta partner. Kom ihåg att alla partners är specialutbildade av AutoStable och erbjuder samma kvalité och affärsvillkor som AutoStable Centralt. De flesta styrenheter går att skicka för optimering på distans. 


Välkommen till att kontakta oss här!


Ring oss på
08 400 298 30


Maila oss på
hej @ autostable.se