logotyp_mobilversion


Test av optimering till Volvo Penta D6 310hk, Finnmaster OC31

✓ 44,7% kortare tid till planing utan trimplan
✓ 12,9% högre toppfart

Kort information om optimeringen och testet


Den senaste tiden har vi fått fler och fler förfrågningar om motorprogrammering till båtar. Förutsättningarna för programmering och därmed effektuppgradering av dieselmotorer är de samma som på land, men för att verkligen kunna visa på vad det ger för resultat på sjön, bestämde vi oss för att göra ordentliga mätningar ihop med kund.

Först togs lite mätningar tillsammans med kunden, när båten fortfarande var original. Därefter togs styrenheten till AutoStable för utläsning av programvaran. Tillsammans med kunniga tekniker inom marinbranschen diskuterade vi fram en lämplig effektnivå med de förutsättningar båten har original. 40-50hk och 120Nm extra var en rimlig nivå att lägga sig även om det finns ytterligare effekt att hämta. Programmeringen var klar på några timmar och nu var det dags för att återmontera styrenheten och provköra.   

 

Kommentarer från kunden

"Jag hade en trimbox installerad i min förra båtmotor, en Volvo Penta D4, men jag blev aldrig riktigt nöjd. Nu ville jag testa en riktig omprogrammering på min Volvo Penta D6 310hk. 

Det blev en otrolig skillnad, helt sjukt mycket bättre och trevligare motor! Båten reser sig inte som original för att komma upp ur vattnet och plana, den lägger sig mer horisontellt, lättare. Nu behöver jag bara ge halvgas för att kliva ur sjön (plana). Det blir trevligare att åka, om jag vill kan jag nu ligga och plana i 18 knop. Tidigare var det minst 23 knop som gällde. Det här är ju natt och dag mot vad en trimbox ger. 

Responsen är blixtsnabb och underbar att ha: om jag tex lägger mig i en icke planade fart tex 8-9 knop och sedan ger lite mer gas så kliver den lätt upp ur sjön och sticker direkt. Jag märker till och med skillnad i hamn, dvs i låg fart när man backar och lägger till och trixar och har sig, den är mer lättkörd. 

Så nu hinner jag se mer av naturen i skärgård osv och kommer garanterat spara ordentligt med soppa. Jag kan varmt rekommendera Volvo Penta-ägare att uppgradera motorn på detta sätt." - Håkan, Eskilstuna.


Resultat av optimeringen

Planingstid med trimplan
Före: 14s  Efter: 9,7s  Förbättring: 30,7%
 

Acceleration med trimplan 2-31 knop
Före: 37s  Efter: 21s  Förbättring: 43,2%
 

Planingstid utan trimplan
Före: 24s  Efter: 13,4s  Förbättring 44,7%
 

Acceleration utan trimplan 2-31 knop
Före: 49s  Efter: 23s  Förbättring: 53%
 

Toppfart
Före: 31 knop  Efter: 35 knop  Förbättring: 12,9%
 

Så gick optimeringen till

1. Kunden läste om möjligheterna på internet.  

2. Kunden kontaktade oss och bokade in en optimering 

3. Sedan skickades styrenheten till oss för uppgradering.

4. Installation av en skräddarsydd & uppgraderad programvara. 


Stor skillnad mellan omprogrammering och trimboxar

Välkommen till AutoStable, kul att du hittade hit! Vi har en vision om att ta fram varje motors fulla potential, och göra det till de bästa villkoren och med den främsta tekniken. Vi tycker att du helt enkelt ska få ut mer av ditt fordon - tag kontakt idag så berättar vi gärna mer! 

Hos oss får du mer effekt och körglädje i ditt fordon, och ofta även en lägre förbrukning. Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim, vi jobbar endast med modern motorprogrammering, med samma metod biltillverkaren använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en AutoStable Optimeringsplats nära dig, eller prata med oss för optimering på distans. 

 

Hitta till oss!

Välkommen till närmsta Optimeringsplats! Vi finns på ett gäng olika orter och vi blir flera. Klicka på kartan nedan och kolla var du kan hitta din närmsta partner. Kom ihåg att alla partners är specialutbildade av AutoStable och erbjuder samma kvalité och affärsvillkor som AutoStable Centralt. De flesta styrenheter går att skicka för optimering på distans. 


Välkommen till att kontakta oss här!


Maila oss på
hej @ autostable.se


Ring oss på
08 400 298 30