logotyp_mobilversion


Test av optimering till John Deere 9520 12,5l 450hk

✓ 23% besparing
✓ 12 000 liter diesel i besparing / år
✓ 10cm djupare kultivering

Kort information om optimeringen och testet

Den senaste tiden har vi fått fler och fler förfrågningar om motorprogrammering av lantbruksmaskiner. Precis som i bilar och lastbilar kan vi programmera om motorn i din traktor eller skördetröska för en optimering av motorn. Vi får givetvis frågan, kan man verkligen spara pengar på en sådan optimering?

Nedan berättar vår kund Carl Celsing, ägare av Rossviks Säteri samt hans anställda om de två optimeringar vi gjorde på deras skördetröska och traktor.

 

Hur känns effekten i motorn nu efter omprogrammeringen?

”Jag märkte skillnad direkt. Redan vid första testet svarade den betydligt bättre och orkade mycket mer. Den drar jämnare och det känns att vridmomentet är betydligt bättre. Nu sackar den knappt vid belastning."

Vad innebär det för ert arbete?

”Nu när motorn orkar mer kan vi kultivera djupare. Tidigare körde vi med 10-15 cm, nu kör vi som oftast 20 cm, vilket leder till att vi vänder mer jord under samma tid som tidigare, vilket ger mer luft då vatten inte samlas lika lätt. När vi kör med kultivatorn håller vi runt 13-13,5km/h. Nu kan vi hålla den hastigheten men med ett betydligt lägre varvtal. Där märker vi stor skillnad på effektiviteten från motorn. Vi får betydligt mer arbete gjort per timma och tid är pengar så vi är mer än nöjda och kan varmt rekommendera att motoroptimera maskinparken”

Hur blev det med bränsleförbrukningen?

”Vår förbrukning avgörs av liter per hektar samt tid per hektar: kan vi utföra arbetet bättre och snabbare sparar vi bränsle. Högre fart ger lägre antal timmar per hektar vs. Lägre varvtal ger lägre förbrukning per timme.”


Resultat av optimeringen

Förbrukning
Före: cirka 65 liter / ha  
Efter: cirka 50 liter / ha   

Förbättring: cirka 23%

 

Kultivering
Före: 10 - 15cm  Efter: 20cm  

Förbättring: cirka 50-100%

 

Så gick optimeringen till

1. Kunden läste om möjligheterna på internet.  

2. Kunden kontaktade oss och bokade in en optimering 

3. Sedan skickades styrenheten till oss för uppgradering.

4. Installation av en skräddarsydd & uppgraderad programvara. 


Stor skillnad mellan omprogrammering och trimboxar

Välkommen till AutoStable, kul att du hittade hit! Vi har en vision om att ta fram varje motors fulla potential, och göra det till de bästa villkoren och med den främsta tekniken. Vi tycker att du helt enkelt ska få ut mer av ditt fordon - tag kontakt idag så berättar vi gärna mer! 

Hos oss får du mer effekt och körglädje i ditt fordon, och ofta även en lägre förbrukning. Vår tjänst är trygg och säker med 60 dagars full returrätt och 24 månaders motorgaranti inkluderad*. Vi installerar inga trimboxar eller chiptrim, vi jobbar endast med modern motorprogrammering, med samma metod biltillverkaren använder för att uppnå olika effektnivåer i en grundmotor. Besök en AutoStable Optimeringsplats nära dig, eller prata med oss för optimering på distans. 

 


Våra kunder har gett oss 94 av 100 på Reco.se & högsta kreditbetyg
 

Hitta till oss!

Välkommen till närmsta Optimeringsplats! Vi finns på ett gäng olika orter och vi blir flera. Klicka på kartan nedan och kolla var du kan hitta din närmsta partner. Kom ihåg att alla partners är specialutbildade av AutoStable och erbjuder samma kvalité och affärsvillkor som AutoStable Centralt. De flesta styrenheter går att skicka för optimering på distans. 


Välkommen till att kontakta oss här!


Ring oss på
08 400 298 30


Maila oss på
hej @ autostable.se