logotyp_mobilversion

SUBARU - boxerdiesel 2,0 150hk 2008-2009

Tarmo Bäck har tidigare optimerat sina bilar med hjälp av Autostable’s produkter.

- Den första bilen jag ville ge lite extra kraft var en Citroen C3 1.6 HDI. Jag lät Autostable installera deras DieselTech, ekonomienhet D-Box 2, då den passade mig bäst. Det blev en helt ny bil med enheten installerad. Sedan köpte jag den nya Subaru Outback 2,0 D 2009 och det var en självklarhet att kontakta Autostable igen för att även optimera denna motor.


De sökte då en Subaru för test av deras D-Box 2 för CommonRailmotorer. Jag ställde gärna upp och testa enheten efter tidigare erfarenhet av Autostable och deras  DieselTech-produkter.

Hur upplevde du din nya Subaru innan installation?

-Det jag helt klart saknade i Subarun var mer vrid i de lägre registren. Subarun kändes rent av riktigt slö innan man kom upp i varvtal och motorn började arbeta. Detta ledde till att jag var tvungen att ligga på onödigt låga växlar hela tiden.


Hur gick installationen?

- Om man jämför installationen med min tidigare Citroen C3 var installationen på Subarun enkel. På Citroen C3an var det mer svåråtkomligt och installationen tog en stund, men det var det värt efter lite stök. Enheten till Subarun levererades med orginalkontakter så det var bara att hitta rätt kontakt efter de bilder jag fått och ansluta kablaget. Sedan anslöts plus och minus kablar till enheten, så det var inga större konstigheter. 


Hur är din nya Subaru efter optimering?

- Det är en helt ny motor som börjar arbeta väsentligt tidigare i varvtalsregistret. Då jag drar släp mycket har detta lett till att jag fått den extra kraft som saknades vid dessa tillfällen. Bränsleförbrukningen har även visat sig lägre vid dessa tillfällen med släp bakom bilen och även vid lugnare normal körning utan släpvagn.


Vad tycker du är positivt med just vår D-Box 2 då?

- Det positiva är att jag inte gjort några ingrepp i bilen med orginalkontakterna utan kan enkelt återställa bilen till original igen. Er D-Box 2 har även justeringsmöjligheter om jag önskar ytterligare kraft. För tillfället har jag enheten enbart installerad på 50% så det finns säkerligen mer kraft att ta ut den dag jag behöver det. Hittills är jag mycket nöjd med enheten installerad.

Stort tack för ditt samarbete!

En artikel av: Tarmo Bäck, Kiruna och Erik Andersson, Autostable

Etiketter: subaru